nih Cheq An habaq secara ringkaslah no..cara-cara dia..mula2 masukkan 9 bijik telor dan 270 gram gula halus...putar pada kelajuan yang tinggi selama 10 minit..sampai dia betui2 kembang..
tengok tu...hand mixer cheq An...dah lama hand mixer ni berbakti pada tuan dia...hadiah dari tokey kedai mas..Noraini Jewelery..dia kasi hadiah masa p beli barang kemas masa kawen dulu ..lama dah 8 tahun dah..
dan sukatan yang sama untuk esen vanila
Selepas itu bahagikan kepada dua bekas dan warnakan sesuka hati..dalam resepi dary myresepi x dak pon lagu nih..hat nih saja pandai2 tambah...hehehe
Dengan menggunakan garfu..buat corak seperti berikut...kunun2nya lawalah tu...
setelah masak, angkat dan terbalikkan di atas kertas minyak..sapukan jem bg rata dan gulung semasa ia masih panas...
dan hasilnya...taraaaaa..... bubuh warna merah ni bukannya apa..sempena Tahun Baru Cina..Bahulu Gulung Satu Malaysialah katakan...
awat hat satu lg tu gulung x sama besaq x tau...hantam sajalah labu...ngantuk dah nie..dah pukui 2 pagi . Anak hat sulung tu balik dari rumah tok dia tadi dia tidoq dalam keta..angkat masuk dalam rumah pon sambung tidoq....tup tup kui doblas bangun pulak...punyalah lapaq..dia makan hbs satu bijik bahulu nih...hahaha..kan apa nak habaq kat hampa betapa sedapnya bahulu nih...kui kui kui...
4 comments:
swiss roll malaysia..
bawak2 la mai kt opis..
bole promo ka..x gitewww??
hahaha..boleh2..nanti kita bwk p office bg rasa..bg perut lg boroi...x giteww...
amboi ann...sedapnya...balik kepala batas ka..lain kali mai la singgah sp sama...
Hahaha...zura InsyaAllah...la ni payah nak plan p mana2 kalau x cuti sekolah...Balqis sekolah kat Kedah..cuti x samalah ngan kami..
Post a Comment